Nye bøger af Viborg-forfattere

Møder

Af Gerd Laugesen og med efterord af Susanne Brøgger Fra bogens bagside: “Gerd Laugesen har mødt mennesker, tilfældigt, på sin vej gennem hverdagen. Og det har hun skrevet ned. Hun siger selv: “De mennesker, jeg har mødt, kunne være os alle sammen – hver for sig – men vi læser aldrig om dem i aviserne. De virker alt for almindelige.” Hendes Møder viser, at vi ikke kender det land, vi bor i. Men måske er der en sammenhæng. En rød tråd.”

Bogen er hæftet og på 173 sider. Udgivet i 2009 på Tiderne Skifter.

 

150,-

Plet

Af Gerd Laugesen. Fra bogens bagside: “Plet er virkelighedsudflugter om at flyve og falde, vokse, rejse og forsvinde. Plet er en lille dværgkanin, der hopper ind under sofaen juleaften og bider ledningen til fjernsynet over. Hvad sker der så?” 88 sider. Hæftet bog. Bogen er udgivet i 2014 på Tiderne Skifter.

 

150,-

Sort på hvidt

Af Gerd Laugesen. “Sort på hvidt” er en cut-up skrevet i Istanbul, mens medierne drønede afsted med stand-up på Taksim-plasdsen. Bogen beskriver en virkelighed splittet mellem to verdener, både sprogligt og fysisk. Ord og sætninger er klippet ud af et kæmpe materiale skrevet i en verden, hvor absolut intet er sort-hvidt. De står som fragmenter, et vidnesbyrd, revet ud af én kontekst og placeret i en anden, som var de avisudklip i en scrapbog eller gamle billeder i et fotoalbum. Bogens form er opstået ud af en nødvendighed for at få gjort en virkelighed konkret, holde om den, klippe den ud, sætte den fast og forsøge at forstå, hvordan verden hænger sammen. Den er blevet til Sort på hvidt. Bogen er 1:1 sort-hvid kopiering af originalværket. Det er skrevet på en rejseskrivemaskine, og den åbne indbinding opfordrer læseren til at bryde forseglingen, blande teksterne på ny, hænge et opslag op på væggen eller forære et oplsag væk.

Består af 50 opslag/sider, og er trykt i 150 numererede eksemplarer. Værket er udgivet  på Korridor.

 

250,-

Englen med de blå briller – og andre historier fra her, hvor Viborg

Af Henning Pedersen. “Englen med de bloå briller” indeholder 11 fortællinger/beretninger/artikler eller måske snarere historier, der alle har det tilfælles, at de tager deres udgangspunkt i Viborg eller nærmeste omegn. De er skrevet af Henning Pedersen, Hersom, der mest er kendt for sine mange lokalhistoriske skuespil: Hald-spil, Bisp Gunner-spillet, Kongehyldningsspillene og mange andre.

Bogen har 128 sider, den er hæftet og udgivet i 2012 på Viborg Forlaget.

 

48,-

Rasmus’ forunderlige rejse

Af Henning Pedersen. Billedbog/oplæsningsbog fra det gamle Viborg. Fra bogens bagside: “Rasmus og hans kammerater leger gemmeleg. Rasmus gemmer sig så godt i kælderen under et af de gamle huse i Viborg, at ingen kan finde ham. Men hvad værre er: Han kan ikke finde tilbage til de andre. Da han kommer ud, tror han ikke sine egne øjne. Han ved ikke, at han er rejst næsten 500 år tilgage i tiden. Han møder munke og røvere og mange sære persone, og snart er han på flugt ud af byen for byfogedens svende. For Rasmus er en fremmed, så hvem ved, om han ikke er i ledtog med trolde og hekse”. Bogen er indbundet og har 84 sider. Den er udgivet i 2016 på Kjærs Boghandels Forlag.

 

80,-

En streg i vandet

Af Henning Pedersen. 11 fantastiske fortællinger + 1 – en samling af fantastiske sømandshistorier.

Bogen er hæftet og har 188 sider; den er udgivet i 2018 af Forlaget Kahriu.

 

150,-

Detonator

Af Morten Remar. Første selvstændige krimithriller i serien om kriminalkommisær Martin Rømer.

Bogen er hæftet og på 256 sider. Udgivet i 2017 af EgoLibris.

 

245,-,-

Den sporløse

Af Morten Remar. Anden bog i serien om politikommisær Martin Rømer og hean team. 249 sider. Hæftet bog. Bogen er udgivet i 2018 af EgoLibris.

 

249,-

Jeg ser dig

Af Anne-Mette Sohn Jensen. “Jeg ser dig” er en fortælling om at finde sig selv, når alt pludselig viser sig at være anderledes, end man tror. Det er en ungdomsroman, som også har godt af at blive læst af voksne. Udgivet i 2019 på Byens Forlag.

Pris: 250,-

 

250,-

Livets salt – En række hændelser

Af Ole Celert Holmstrøm. “Livets salt” er en fortælling, der begynder i året 1812 og handler om en 12-årig dreng, der bor hos sin bedstemor i et lille, hengemt sogn, indtil han bliver sendt ad Pommern til sammmen med sin hest for at lede efter bedstemorens søster. Romanen henvender sig til alle, der er ellerhar været 12 år.

Bogen har 191 sider, den er hæftet og udgivet i 2021 på Forlaget Mellemgaard.

Pris: 200,-

 

48,-

Råvildt, rotter og røverhistorier

Af Jens Frydendal. Fra bogens bagside: “Jagten i Danmark fortalt over det seneste halve århundrede – og et godt stykke ud i fremtiden. ADVARSEL: Bør ikke læses af alt for selvhøjtidelige jægere.”

Bogen er kartonindbundet og har 143 sider. Den er udgivet i 2019 på Forlaget Kharius.

250,-

Amok

Af Morten Remar. Anmelderen Jannik Lunn betegner “Amok” som en hybrid imellem en krimi og en nøgleroman fyld med fed satire. Romanen er musiker og sangskriver Morten Remars debutroman.

Bogen er hæftet og har 206 sider; den er udgivet i 2016 af forlaget Egolibris.

 

245,-